Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Onthulling gedicht!!!

De Stad Gent wilde graag samen met dichter en cultuurprijswinnaar Dominique De Groen een artistiek project opzetten. De Groen wilde een maatschappelijk relevant, duurzaam kunstwerk realiseren en dat idee mondde uit in een project waarbij cultuur en onderwijs elkaar versterken. De dichter ging aan de slag met vijftien OKAN-jongeren van het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius. Het creatieproces bestond uit vier schrijfsessies, het gedicht zelf reflecteert over de gevoelens van de jongeren over het leven in Gent, hun leven voordat ze naar Gent kwamen, heimwee, de toekomst, jong zijn, enzovoort. Info: poeziecentrum.be GEDICHT:

Maandag is de eerste dag schoolik vertrek om 8:00 uur met mijn vriendwij hebben Nederlands en sport.Maandag is een goede dag omdat ik blij ben.Dinsdag is het mooi weeren heb ik ICT, mijn favoriete vak.De tijd gaat soms traag als ik in de les zitmaar snel als ik voetbal in het parkals ik praat met mijn vrienden van Pakistan en van Belgiëals ik muziek luister, messages stuur, als ik lach of dans.Ik heb veel respect voor mijn mama en papathuis kijk ik naar mijn moeder, ik krijg energie van haarmoeder is mijn hart, mijn ziel en mijn hele levenzij betekent mijn wereldzij is het beste levende geschenkwant de liefde van een moeder is te veel voor tien gedichten.Zaterdag ga ik met een vriendin naar het parkspeel ik op mijn gsmof ga ik naar Wingene om mijn papa te zien.Zondag is een blije dagomdat ik lang slaapen misschien naar een andere stad ga.Elke dag heeft 1440 minutenmaar sommige zijn belangrijken zal ik nooit vergeten:als ik “ik hou van jou” zegaan een eerste liefdeals ik bidmijn laatste minuut in Oekraïne.Toen ik klein was, was mijn zus verdwaalzelfs een minuut leek toen 10 uurIn een minuut kan je 255 keer kussen.In een minuut kan je dromen:het is een nieuwe lenteik loop in Afghanistantussen de mooie rozen.Mijn lievelingsbloemen zijn rooden ik geloof in de gelukkige toekomst.Het is zomer en ik zie de Dnipro-rivierde mensen 200 jaar geledenhet bos, het water, de vogelsde dieren, de vissen, de stiltedromen in een tuin.Ik droom over voetballen met Ronaldoik droom over dansen met Varun Dhawanwe eten samen tussen de zonnebloemensucuk, momo, frietjes.Mijn droom is liefde krijgenen respectmijn droom is goed studeren mijn droom is een mooi huis.Ik wil mijn leven mooi maken.

 Anya, Asadullah, Atifa, Digdarshan, Eliza, Fazal, Galai, Hamraz Ivan, Jamshid, Meena, Muhammed, Salem, Shokrullah, Xhesi

OKAN HTISA, klas Roze, mei 2023

De week van OKAN Roze

Instagram did not return a 200.