Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Omstaandertraining

De Stad Gent zet de actie verder tegen racisme en ongelijkheid. Om de bewustmaking te bevorderen lanceren ze de omstaandertraining. Een training die omstaanders van verbaal of fysiek geweld enkele tools meegeeft om te reageren, een halt toe te roepen aan dit ongepast gedrag. In de planning wil men 1155 deelnemers bereiken, waarvan reeds 615 personeelsleden van de Stad Gent deze training zullen volgen. Het staat open naar verenigingen, sociaal middenveld en zelfstandigen. Het onderwijs is eveneens uitgenodigd trainingen voor 5de en 6de middelbaar deel te laten nemen. Minister Bart Somers en Schepen Astrid De Bruycker lichtte het project vandaag toe. Zij woonden, samen met de pers, een training actief bij. Info: www.stad.gent/omstaandertraining

Instagram did not return a 200.