Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

De Heilig Hartkerk

De Heilig Hartkerk in de Dampoortwijk doet vandaag de deuren open. Na twee jaar werken is de kerk omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor de buurt. Er is een nieuwe verdieping voor activiteiten en op het gelijkvloers opent er na de zomer een sociaal restaurant. De vroegere sacristie wordt de uitvalsbasis van Chiro Heilig Hart. De kerk werd geopend naar de omgeving toe. De zijgevels kregen nieuwe betonnen bogen met grote ramen. Vanop de nieuwe, overdekte gaanderij kunnen voorbijgangers nu door het gebouw heen de pastorietuin zien. In het kerkgebouw zelf werden verschillende energiezuinige, houten volumes geplaatst. Het koor en de dwarsbeuk kunnen voortaan gebruikt worden als polyvalente ruimte, die met gordijnen kan worden opgedeeld.

Instagram did not return a 200.