Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

De stad spreekt

Marc Sleen “De stad spreekt”
Opening van de expo ‘de Stad Spreekt’ in het STAM (Bijlokesite, Godshuizenlaan 2), in aanwezigheid van schepen van Cultuur Sami Souguir. De expo loopt tot 26 maart 2023 op het STAMplein, een apart stukje museum met tijdelijke, gratis expo’s. De tentoonstelling toont naast origineel werk van Marc Sleen ook tekeningen van een nieuwe generatie stripmakers, zoals Judith Vanistendael, Guy Delisle, Joost Swarte, Aimée de Jongh en Tardi, en kadert in het ‘Nero-jaar’ in Gent. Marc Sleen zou dit jaar immers 100 jaar geworden zijn, Nero is er 75. In het oeuvre van Sleen neemt zijn geboortestad Gent bovendien een belangrijke plaats in.Ook is er interesse van de studenten Sint-Lucas Kunsthumaniora o.a.Mo Bourgeois, Kaylan Saro en Thomas Janssens.

Instagram did not return a 200.