Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Muurdecoraties AZ Sint-Lucas

Het dagziekenhuis oncologie van AZ Sint-Lucas heeft prachtige muurdecoraties, gemaakt door illustratrice Sassafras De Bruyn. De kunstwerken ontstonden na gesprekken met kankerpatiënten en zijn bedoeld om hen tijdens hun behandeling mee te nemen in een mysterieuze wereld waar speelse linken met de Gentse binnenstad een rode draad vormen.Tijdens de behandeling de kans geven om weg te dromen of herinneringen op te halen bij het zien van deze wonderbaarlijke tekeningen, behoort tot de visie hoe het ziekenhuis positief wil bijdragen aan de ‘patiënt journey’. Dat er in de tekeningen kleine ludieke verwijzingen te vinden zijn naar Gent, vinden we als urban ziekenhuis extra leuk,” zegt dienst verantwoordelijke zorgprogramma oncologie Evelien Debruyne. Dit is ook mogelijk gemaakt door de steun van de Stichting tegen Kanker.

Instagram did not return a 200.