Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Dertien leefpleinen in Gent

Gent gaat voor deze zomer voor een recordaantal van dertien leefpleinen.

Gent gaat deze zomer voor een recordaantal van dertien leefpleinen.Verspreid over de stad plannen we leefpleinen waar buren elkaar kunnen ontmoeten. Buurtwerkers bepalen vervolgens samen met bewoners de inrichting en programmatie. Naast de sfeer en gezelligheid, het amusement en de nieuwe ontmoetingen versterkt ook deze betrokkenheid het buurtgevoel. Op veel leefpleinen zorgt de Stad Gent deze zomer voor heel wat activiteiten, van sport, spelletjes en workshops tot samen muziek spelen. Ook de wijkorganisaties zelf staan in voor heel wat activiteiten. Denk aan een koffieklets, petanque, een aperitief moment of een optreden. Op heel wat leefpleinen komen ook kunstenaars en artiesten langs.

Unable to communicate with Instagram.