Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

150 Jaar tram in Gent.

Tramfeest – 150 jaar tram in Gent De eerste paardentram in Gent werd ingehuldigd op 23 mei 1874 en reed van Gent Zuid naar de Dampoort via het Van Arteveldeplein (nu: Sint-Annaplein), de Keizer Karelstraat, de Vlasmarkt, de Steendam en de Dampoortstraat. In hetzelfde jaar werden nog drie lijnen ingehuldigd. En in 1875 kwam er nog een vijfde lijn bij.
De tram is sinds die tijd onlosmakelijk verbonden met de stad Gent, en zorgde voor veel economische ontwikkelingen: de tram heeft de stad dus mee vorm gegeven.Dat is ondertussen 150 jaar geleden en dat is een goede reden om deze bijzondere gebeurtenis uitgebreid te vieren!
Erfgoedkoepel META vzw, VVM De Lijn, Erfgoedvereniging E.T.G vzw, Stad Gent en Lijncom vieren 150 jaar tram in Gent met een uniek tramfeest op zondag 19 mei 2024. Op die dag organiseren we een parade met erfgoedtrams in het historische centrum van de stad. De centrale evenementlocatie is de Korenmarkt.Het grote publiek kan kennis maken met heel wat historische trams, die op andere dagen enkel nog in een museum te vinden zijn.
En na de parade kan je ook meerijden met enkele van die historische trams zoals paarden,stoom en dieseltrams. Het boek is te verkregen op de eventlocatie Korenmarkt, Industriemuseum en de betere boekhandel.
Alle info: www.150jaartram.be

Instagram did not return a 200.