Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Challenge burgemeester De Clercq en schepen Van Braeckevelt

River Cleanup wil mensen immers bewust maken van de zwerfvuilproblematiek. Elk jaar belandt er zo’n 8 miljard kilogram afval in onze zeeën en oceanen. 80% van dat afval raakt daar verzeild via rivieren. Thomas de Groote, de oprichter van River Cleanup, is 4 jaar geleden ook door zijn zus uitgedaagd geweest om tien minuten op te ruimen en afval te verzamelen. Hij wilt nu ook anderen bewust maken van de problematiek. Geen grootschalige actie zoals bij World Clean up day maar vandaag of morgen, volgende week in een tijdspanne van 1 maand, 1 x 10 minuten opruimen. Niet elk dag, gewoon één keer. In jouw straat, in het park, aan een rivier, waar dan ook! Thomas daagt ook heel wat mensen uit om hetzelfde te doen… burgemeester De Clercq en schepen Van Braeckevelt mee in Gent,aan de slipway van het Kapitein Zeppospark. @maartendemeester Mathias De Clercq Bram Van Braeckevelt Thomas De Groote

River Cleanup wil mensen immers bewust maken van de zwerfvuilproblematiek. Elk jaar belandt er zo’n 8 miljard kilogram afval in onze zeeën en oceanen. 80% van dat afval raakt daar verzeild via rivieren. Thomas de Groote, de oprichter van River Cleanup, is 4 jaar geleden ook door zijn zus uitgedaagd geweest om tien minuten op te ruimen en afval te verzamelen. Hij wilt nu ook anderen bewust maken van de problematiek. Geen grootschalige actie zoals bij World Clean up day maar vandaag of morgen, volgende week in een tijdspanne van 1 maand, 1 x 10 minuten opruimen. Niet elk dag, gewoon één keer. In jouw straat, in het park, aan een rivier, waar dan ook! Thomas daagt ook heel wat mensen uit om hetzelfde te doen… burgemeester De Clercq en schepen Van Braeckevelt mee in Gent,aan de slipway van het Kapitein Zeppospark. @maartendemeester Mathias De Clercq Bram Van Braeckevelt Thomas De Groote

Daarom daagt Bram Van Braeckevelt Tim Brys en Mathias De Clercq onze Buffalo’s uit om hetzelfde te doen.

Instagram did not return a 200.