Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Gentse feesten Tip “48ste Rondgang Gentse Stroppendragers Stoet”

Deze strop is blijven leven als het Gentse symbool van fiere weerstand tegen elke vorm van tirannie en misplaatste autoriteit. Dit gebeuren wordt jaarlijks herdacht tijdens de rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel. De stoet start aan het Gravensteen, waar hij ook terug toekomt na een rondgang langs o.m. de Kraanlei, de Vrijdagmarkt, de Belfortstraat, het Emile Braunplein, Klein Turkije en de Groentenmarkt. Applaus voor de stroppendragers en een Keizer Karel die uitgejouwd wordt. Een samenwerking tussen: Stad Gent, Keizer Karel Gent vzw en de Gilde van de Stroppendragers vzw VRIJDAG 22 JULI 2022 OM 20:30 48ste Rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel Gilde van de Stroppendragers

Instagram did not return a 200.