Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Oproep 8 mei 2020

Elk jaar op 8 Mei herdenken wij het einde van WOII en de Bevrijding van de Kampen. Dit jaar, zou dit de 75ste verjaardag zijn van de overwinning op het facisme. Helaas heeft het Corona-virus daar een stokje voorgestoken. Alles afgelast. Helaas voor al onze voorbereidingen, helaas voor onze muzikanten & deelnemers, maar ook helaas voor de schoolkinderen van de stedelijke freinetbasisschool Het Trappenhuis, die dit jaar aan de plechtigheid zouden deelnemen. De plechtigheid kan dus niet in zijn geplande vorm doorgaan, maar toch willen wij deze gebeurtenis niet zo maar laten voorbijgaan. Wij hebben daarvoor uw steun, en de sociale media nodig. Op 8 Mei 1945 sprak de Engelse 1ste Minister Winston Churchill de gekende woorden “The War is over, time to get our boys home”. Om deze historische woorden op gepaste wijze te herdenken nodigt het 8-Mei-Komitee Gent alle muzikanten uit om een Vredeslied te spelen. Bent u trompetspeler dan kan je “The Last Post” spelen, bespeel je een doedelzak, dan kan je “The Battle is Over” spelen. Heb je geen muzikaal talent, dan kan je gewoon een minuut stilte bewaren. Je kan dit aan je deur, in je bureel, in de tuin, eender waar je jou bevindt op 8 mei om 15 uur. Hiermee betuigen we respect voor al diegenen die het slachtoffer werden van het Nazi-regime, en ook tevens een eerbetoon aan zij die gestreden hebben voor onze vrijheid. Doet u mee, laat het ons weten op corona@8meikomitee.gent, maak er een filmpje van en stuur het ons op. Wij maken er later een collage van. Meer info over ons op www.8meikomitee.gent

Instagram did not return a 200.