Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

77 jaar Bevrijding Gent

77 jaar geleden werd Gent bevrijd op 6 september. Gent herdacht deze dag met een eerbetoon, een eerbetoon aan de slachtoffers maar ook een dank voor de vrede, die we vandaag kunnen ervaren. De burgemeester van Gent, Mathias De Clercq gaf een emotionele toespraak en sprak de hoop uit deze herdenking te kunnen doorgeven aan onze kinderen en achter kleinkinderen. Ook hij heeft dit meegekregen van zijn grootvader. Willy De Clercq. De voorzitter van de overkoepelende vaderlandslievende vereniging put nog steeds kracht, om deze herdenking te organiseren uit de ervaringen uit het verleden. Maar ook mevr Roze-Marie Cretoir, speciaal van Antwerpen naar gent gekomen om hulde te betuigen aan de toenmalige helden en een dank voor de vrede die zij mocht genieten.

Instagram did not return a 200.