Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Twee iconische Gentse gebouwen.

Twee iconische gebouwen in Gent wisselen voortaan duurzame energie met elkaar. Zowel de Krook als het Wintercircus zijn uitgerust met een ondergronds BEO-veld dat via boorgaten de gebouwen kan koelen in de zomer en verwarmen in de winter. Tent (de erfpachter van het Wintercircus) en cvso Waalse Krook (de beheerder van de Krook) sloten een overeenkomst om mekaar duurzaam te versterken.Sinds kort is de koppeling van de BEO-velden tussen het Wintercircus en De Krook een feit. De BEO-velden, wat staat voor Boorgat Energieopslag, voorzien elk van de gebouwen van duurzame verwarming en koeling. “Beiden gebouwen kunnen nu, afhankelijk van de vraag op dat moment, energie uitwisselen: het Wintercircus kan bijvoorbeeld De Krook helpen verwarmen. De Krook kan het Wintercircus helpen koelen. Of vice versa.” Sami Souguir, voorzitter cvso Waalse Krook.

Instagram did not return a 200.