Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Valentijn bij MADELIEFDE

Madeliefde ontstond in de schoot van 5 Limburgse voorzieningen met de doelstelling om mensen met een verstandelijke beperking ook kansen aan te reiken een liefdespartner te vinden. De Limburgse zorgverleners creëerden hiervoor een matchingprocedure aan de hand van profielfiches, waarna ze zorgvuldig afwogen, potentiële matches in praatcafés met elkaar kennis te laten maken. Deze noden zijn zeker ook in Oost-Vlaanderen het geval, het gemis aan “Liefde”, een partner hebben.
Dit naar aanleiding van de familie Maarten, Maarten met een mentale handicap die het het gemis van liefde ervaarde. Door het gemis hiervan, ontwikkelde Maarten depressieve gevoelens. Het Netwerk van Maarten en zijn familie vonden ze al snel vier Oost-Vlaamse zorginstellingen bereid om in hun regio een doorstart van MADELIEFDE te realiseren, naar het voorbeeld vàn én met de steun van de Limburgse initiatiefnemers. Wij hadden een gesprek Minerva De Block, woordvoerder voor dit initiatief “MADELIEFDE”

Instagram did not return a 200.