Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Weekend tip: ‘Voor het eerst in België – Gent”.

Weekend tip Voor het eerst in België – Gent. Fakapapa presenteert vol trots de gratis tentoonstelling ‘Creatieve Kokeshi in Opmars’. Deze werd geopend in aanwezigheid vrouw van de Ambassadeur Mevr.Sachiko Mikami ,Reiko Tatematsu en Yuma Yamamoto, Schepen Sami Souguir. De tentoonstelling loopt 23 September tot en met 1 Oktober dan kun je voor het eerst in België een exclusieve selectie aan Japanse houten sculpturen, genaamd kokeshi, bezichtigen in het Zilverhof (Gent). Deze handgemaakte kunstvoorwerpen kennen een rijke culturele traditie in Japan en vinden hun oorsprong in 1830. In deze tentoonstelling wordt het werk belicht van enkele van de leidende kunstenaars sinds de vernieuwingsbeweging in de Jaren 60. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Fakapapa, een toonaangevende online galerij in kokeshi gevestigd in regio Gent. Ze zijn wereldwijd de belangrijkste speler in het verhandelen van kokeshi. Fakapapa heeft zich nu als doel gesteld om vanaf heden jaarlijks een tentoonstelling te organiseren die de verschillende facetten van deze Japanse kunstvorm verder zullen belichten. Bezichtigen in het Zilverhof (Gent Prinsenhof). Fakapapa

Instagram did not return a 200.