Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Dag van de dementie

Vandaag 21 september 2023 is de dag van de dementie.
Iedereen kent wel iemand in zijn kennissenkring of familie die aan dementie lijdt.
Het vergeten, niet meer herkennen, allemaal signalen die eigen zijn aan dementie.
Maar dikwijls nog het vroegere herinneren, oude verhalen, de muziek.
Daarom dat men ook bij Domino vzw, de dag van de Dementie aangegrepen heeft om in de oude doos te grabbelen, beetje nostalgie, leuke dingen ophalen tijdens een tramrit in de oude gekende “Blauwe” Trams. Voor de muziek kozen ze voor Fred Geirnaert, Gents Caberatier, die oude liederen zong, samen met de bewoners van Domino. Een gezellige namiddag voor iedereen, ook voor de verpleegkundigen, die alles in het werk zette om dit in goede banen te leiden. Niemand ontsnapte aan hun aandacht.
Nele Van Schelvergem, Referentiepersoon Dementie Domino vzw, gaf ons een woordje uitleg.

Instagram did not return a 200.