Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Dwaalgang!!!.

Boekpresentatie DWAALGANG Op 7 september werd het boek ‘Dwaalgang, een impressie van het Sint-Baafshuis in beeld en woord’ gepresenteerd. Dit in aanwezigheid van eregenodigden Ludo Collin, kanunnik, aartspriester en kunsthistoricus, van Olga Ysabie – Van Laere, oud directrice van Sint-Bavo en Etienne van Durme, voorzitter van vzw Hand in Hand – de Moester. Het ossenbloedrode Sint-Baafshuis, een plek doordrenkt met Gentse geschiedenis, gelegen pal naast de kathedraal in het centrum van Gent, staat centraal in het kijkboek ‘Dwaalgang’. Vele jongemannen studeerden hier aan het Bisschoppelijk Seminarie. Voor ontelbaar veel meisjes was het Sint-Baafshuis ooit de school en het internaat van ‘de Groentjes’ van Klein Sint-Bavo. Angélique De Paepe en Yves Moerman zijn de fotografen en de auteurs van het boek. Pat Lowette, woordenaar, verleende zijn bijdrage door inspirerende teksten te schrijven. Met 188 pagina’s, 200 unieke foto’s en enkele diepmenselijke verhalen is dit boek een pareltje. Ontdek de pracht van het Sint-Baafshuis en steun tegelijkertijd ‘vzw Hand in Hand – de Moester’. Het boek wordt verkocht in de betere Gentse boekhandel en in het STAM-museum. Tot eind september kan je in de Sint-Jacobskerk, van dinsdag tot zondag van 14 tot 18u, enkele kenmerkende foto’s uit het boek bekijken. Dit dankzij vzw Jacobus.

Instagram did not return a 200.