Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Gentbrugge Leeft

Gentbrugge Leeft weekend, feest op het kerkplein van Gentbrugge, kinderanimatie, barbecue en tal van optredens. Het opvallendste was de John Massiscup, een wedstrijd gebaseerd op de krachtpatser van Gentbrugge John Massis. Geboren en getogen Gentbruggenaar, overleed er op 12 juli 1988 op 44 jarige leeftijd. Is begraven op het kerkhof van Gentbrugge.
De grafconcessie was vervallen, daarom dachten de Gentbruggenaars, dit graf mag niet verdwijnen, Tim Van Steendam bedacht de John Massiscup. Iedereen mag proberen een vrachtwagen van de plaatselijke “grafdelver” te trekken, eerst een poging, later op tijd. Er waren tal van geïnteresseerden, jong en oud, de sfeer zat goed, de kracht bij sommigen iets minder. Dat was niet erg, want iedereen kreeg de gepaste aanmoedigingen.
Uiteindelijk kwamen de gelden voor de concessie vlotjes binnen, en de stad Gent deed ook zijn inspanning om deze krachtpatser zijn eer te geven die hij uiteindelijk verdiend. Uiteindelijk won bij de mannen: Pieter Van De Putte – 33 jaar en deed het in 23 seconden Bij de vrouwen was het in 20 seconden door Sien Depouvre ook 33 jaar.

Instagram did not return a 200.