Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Oekraïners danken Gentenaars

Op 24 augustus 2023 willen de Oekraïners de gentenaars bedanken. Zij plannen een optocht door de straten van Gent, met hun 21 meter lange vlag. Vertrek is voorzien om 18u aan de sleepstraat (St-Salvatorkerk) en zal eindigen aan de Stadshal (hal naast het stadhuis). 24 augustus is de onafhankelijkheidsdag voor de Oekraïners. Om 19u zal de burgemeester van Gent, Mathias De Clercq, een toespraak houden, gevolgd door Ivan Danchevskyi, pastoor van de Oekraïense Grieks-Katholieke kerk in Gent, gevolgd door Iryna Okaianiuk, oprichtster van Oekraïners in Gent vzw. Om 19u30 optreden van het symfonisch orkest.
De Socio-culturele vereniging Oekraïners in Gent (vzw) werkt ook het welzijn van de kinderen, bijscholing, naast de Nederlandstalige school ook bijlessen. Oekraïnsche geschiedenis, de moedertaal, en andere vaardigheden. Men let vooral de nadruk op de integratie binnen de Gentse Gemeenschap. Daarnaast steunen ze de soldaten en burgers die nog steeds in het oorlogsgebied verblijven. Zo haan ze o.a. twee tweedehands ziekenwagens aankomen om gewonden in het oorlogsgebied te ondersteunen.

Instagram did not return a 200.