Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

125 Jaar Rode-Kruis Gent.

125 jaar Rode – Kruis Gent. Reeds 125 jaar rekenen overheid en de bevolking op Gentse Rode Kruisvrijwilligers. Dit wordt gevierd met een historische evocatie waarin we terugkijken op de afgelopen 125 jaar van het Gentse Rode Kruis. Tijdens het evenement zijn er toespraken door gouverneur Van Cauter, burgemeester Van Lancker van De Pinte, schepen Coddens van de stad Gent en de voorzitter van Rode Kruis-Vlaanderen, dr. Steenssens. Alles startte in 1897 met een ehbo-opleiding in Hotel Gambrinus in de Vlaanderenstraat. In recentere jaren zijn de Gentse Rode Kruisvrijwilligers ingezet bij verschillende noodsituaties zoals het Heizel drama (1985), de Herald of Free Enterprise (1987) en de kettingbotsing in Nazareth (1996). We kwamen in actie bij de trein- en giframp in Wetteren (2013), de aanslagen in Zaventem en Maalbeek (2016) en bij verschillende evacuaties voor vliegtuigbommen in Ertvelde, Evergem, Rieme (2021). Tijdens de corona crisis kon de bevolking op ons rekenen. Rode Kruis-Gent Rode Kruis-Vlaanderen

Instagram did not return a 200.