Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Gent krijgt erkenning als onroerenderfgoedgemeente.

Gent wordt erkend als onroerenderfgoedgemeente. De officiële ondertekening van die erkenning ging door in De Kleine Sikkel Nederpolder 2, 9000 Gent. Dit in aanwezigheid van Vlaams minister Matthias Diependaele en schepen Filip Watteeuw. “Voor een toekomstgerichte stad als Gent is het waarderen van onroerend erfgoed enorm belangrijk. We willen de vele monumentale en waardevolle gebouwen beter beheren, bewaren en ontsluiten. Met deze erkenning als onroerenderfgoedgemeente hebben we dit als stad meer in handen”, zegt Filip Watteeuw, Schepen van Monumentenzorg van de Stad Gent. Om dit ambitieuze plan te realiseren ontvangt Gent als kunststad een jaarlijkse subsidie van 90.000 euro voor de periode 2024-2026. Info: https://www.onroerenderfgoed.be/een-erkende-onroerenderfgoedgemeente

Instagram did not return a 200.