Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Miss Exclusive 2023.

Miss Exclusive 2023 Barbara Roymans. Miss Exclusive is een Belgische schoonheidswedstrijd de show vond plaats in de Zottegemse evenementenhal Sotto’s. Als nieuwe Miss zal ze erop uit trekken om samen met partners rivercleanup en mooimakers te zorgen voor propere rivieren en oceanen. De verkiezing werd voor het eerst ingericht in 2010. Sinds 2014 vertegenwoordigt de winnares België op de internationale verkiezing Miss Earth. Bij Miss Exclusive wordt minder de focus gelegd op het uiterlijk; tevens spelen zorg voor het milieu en klimaat een rol. In 2015 en 2016 kwam de organisatie in opspraak vanwege vermeende malversaties door een van de organisatoren. Een aantal deelneemsters trok zich uit de competitie terug. Sinds 2019 presenteert Veronique De Kock de finaleshow van Miss Exclusive. In 2021 bereikte Selena Ali (die Nisa Van Baelen verving) als eerste Belgische de top 20 van de Miss Earth-verkiezing. In april 2022 tekende Miss Exclusive een contract met MENT TV.

Instagram did not return a 200.