Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

De Vlaamse Toegankelijkstoets: Gent straks voor iedereen bereikbaar.

De Vlaamse Toegankelijkheidstoets: Gent straks voor IEDEREEN bereikbaar? Het debat op Speaker corner met o.a. minister Bart Somers en schepen Filip Watteeuw , Maurits Vande Reyde (Vlaams Parlementslid),Daan Vander Steene (zakelijk directeur NTGent), Marie-Andrée Avraam (Beheerder Advies Integrale Toegankelijkheid èn gewezen Toegankelijkheidsambtenaar Stad Gent), Thomas Kindt(Unizo Oost-Vlaanderen) Alle publieke gebouwen, dus ook cafés en kleine buurtwinkels, moeten binnenkort een ’toegankelijkheidstoets’ doorlopen wanneer de eigenaar wil bouwen of verbouwen. Uit een eerste inschatting op basis van dossiers van 13 lokale besturen zou het gaan over een 7.000 Vlaamse bouwvergunning die in het nieuwe systeem enkel afgeleverd worden indien de bouwplannen voldoen aan de toegankelijkheidsregels.

Instagram did not return a 200.