Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

RainbowAmbassadors.

De ondertekening van het manifest van RainbowAmbassadors, een vzw die opkomt voor een regenboogvriendelijk ouderenbeleid, op dinsdag 31 januari om 14.30 uur in het Oostenrijks Salon van het Gentse stadhuis. Schepen van Ouderenbeleid Rudy Coddens en schepen van Gelijke Kansen Astrid De Bruycker ondertekenen het manifest in aanwezigheid van vijf RainbowAmbassadors en verschillende vertegenwoordigers uit het middenveld. Gent is de eerste Belgische stad die alle punten in het manifest heeft afgevinkt. Zo is er in alle woonzorgcentra en lokale dienstencentra van de Stad Gent een vertrouwenspersoon voor LGBTQI+ senioren en hun omgeving, en kregen personeelsleden een aangepaste opleiding rond LGBTQI+ senioren.

Instagram did not return a 200.