Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Heksenvereniging

Heksen verenigingen komen samen.
Laarne wil de oprichting in ere herstellen en een Belgische Heksenkring oprichten met verschillende gemeenten uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië met een heksenverleden. Schepen Roos Locquet nodigde alle mogelijke gemeenten met een heksenverleden of traditie in Vlaanderen, Brussel en Wallonië uit naar Laarne voor overleg. Er waren delegaties uit Brugge, Zonnebeke, Diksmuide, Nazareth, Sint-Niklaas, Bever, Essen, Lier, Nieuwpoort, Ellezelles, Vielsalm, Dendermonde, Hasselt en heel wat heemkundige genootschappen. Volgend jaar is het de 20ste verjaardag van de Heksengilde Laarne, in 2027 zal het 420 jaar geleden zijn dat de laatste heksen in Laarne werden verbrand.
Info: www.heksengilde.bewww.laarne.bewww.gentinbeeld.gent

Instagram did not return a 200.