Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Sami Sougir

De week van het ’t Gents is een kluif voor schepen Sami Sougir, hij was dan ook de trotse schepen die de week voorstelde in de Minard, dé tempel van het Gents. Een goed gevuld programma, theater, lezingen, lessen in het Gent dialect door de “prefesser Gents (Peter Van Haelter), en niet te vergeten het culinaire van Gent, alhoewel, de wafel is nu niet bepaald Gents… maar Brussels. Maar daar heeft onze Luk De Bruyker wel een verklaring voor… de week van ’t Gents is Marc Sleen het centraal thema, met Nero als zijn gekendste stripfiguur. Marc Sleen tekende vooral ook Gentse gebouwen, en verhalen, maar ook Brussel was regelmatig het decor van zijn tekeningen. Hoe kon het dan ook anders, een goed einde aan een avontuur van Nero, eindigt met een feest… met wafels. Zo zal Luk De Bruycker’s zijn “Geiwene Foersjet” de beste Brusselse wafelbakker zoeken in Gent… dat word smullen voor de Luk en zijn Jury…

Instagram did not return a 200.