Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Baggerwerken Watersportbaan

De Watersportbaan wordt binnenkort getransformeerd tot een topsportaccommodatie. De volledige roeibaan wordt overal uitgediept tot minimaal twee meter, zodat roeiboten veel sneller kunnen varen.
Er wordt ook een nieuwe, hypermoderne wedstrijdtoren gebouwd, die met een ‘getrapte overkraging’ een echte blikvanger wordt. Hoe dieper het water, hoe sneller de boot.
De Watersportbaan is voor het laatst uitgebaggerd in 1977.
De voorbije 45 jaar zijn er tonnen slib, bladeren en rommel in terechtgekomen. Hierdoor bedraagt de diepte op sommige plaatsen aan de rand nog slechts 60 centimeter. Er starten binnenkort grondige baggerwerken om de roeibanen overal opnieuw een minimale diepte van twee meter ten opzichte van het waterniveau te geven, waardoor de roeiboten ongehinderd en veel sneller kunnen varen. Er zal naar schatting 35.000 m³ slib worden afgevoerd. De werken starten op 3 oktober 2022 en zullen naar schatting duren tot eind februari 2023. In die periode wordt de Zuiderlaan langs het water afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en kan er niet geparkeerd worden. De volledige site Blaarmeersen blijft wel bereikbaar.

Instagram did not return a 200.