Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Eerste buiten huwelijken in tuin Sint-Pietersabdij Gent

Anneleen en Jonas Tielemans ze waren bij de eerste koppels die, in plaats van in het Gentse stadhuis, in de tuin van de Sint-Pietersabdij trouwden. Tot voor kort werden burgerlijke huwelijken in Gent enkel in het stadhuis of (voor een extra kost) in het Gravensteen voltrokken.Ook werden er twee maanden lang, in mei en juli, konden koppels elkaar in de tuin van Hotel d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat eeuwige trouw beloven. “Een enorm succes”, zegt schepen Isabelle Heyndrickx. “Van de 306 huwelijken die toen bezegeld werden, vonden er maar liefst 225 buiten plaats. Er werd wel voor een andere locatie gekeken en een langere periode. Zo kan je nu van mei tot en met september, elke vrijdagnamiddag, in de tuin van de Sint-Pietersabdij huwen. Dat betekent trouwen tussen de wijnranken en de fruitbomen, aan de voet van een eeuwenoud klooster. De tuin wordt niet afgesloten tijdens de ceremonie, maar bezoekers moeten wel stil zijn.

Instagram did not return a 200.