Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Gentse Barge.

De Barge was een platte trekschuit die sinds de 17de eeuw door de Staten van Vlaanderen op de Brugse Vaart werd ingezet om personen en goederen te vervoeren tussen Gent en Brugge. Gedurende ongeveer 200 jaar werd via De Barge de vaste pendeldienst tussen Gent en Brugge verzekerd. In de 19de eeuw kreeg De Barge steeds meer concurrentie van diligences, de ijzeren stoomboot en de eerste treinen waardoor de officiële bargedienst stop werd gezet in 1839. De Gentse barge de perfecte locatie voor bedrijfsevents, vergaderingen, verjaardagsfeestjes… We varen deze zomer terug tussen Gent en Lokeren : een hele mooie en boeiende vaart langs de Gentse haven en de groene Moervaart en Durme ! Een gids geeft af en toe uitleg aan boord. www.gentsebarge.be www.gentinbeeld.gent www.gentinbeeld.site

Instagram did not return a 200.