Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Picknickbank aan Maaseikplein omgetoverd tot kunstwerk voor en door LGBTQIA+De Stad Gent

Picknickbank aan Maaseikplein omgetoverd tot kunstwerk voor en door LGBTQIA+De Stad Gent en Casa Rosa lanceren vandaag het project ‘We Connect’ om de Gentse LGBTQIA+ gemeenschap zichtbaarder te maken. Dat gebeurt met een picknickbank die omgetoverd werd tot een kunstwerk en met een podcastreeks die verhalen vanuit de community naar buiten brengt. Kunstenaar Besta Ni ging aan de slag met een van de picknickbanken aan het Maaseikplein. Deze keer werd niet geopteerd voor een klassieke bank in regenboogkleuren, maar koos de LGBTQIA+ gemeenschap voor een andere aanpak. De Marester, een kunstzinnig ontwerp gemaakt voor en door de LGBTQIA+ gemeenschap, is een opvallende tekening die past binnen het historisch kader van de binnenstad, maar waar een diepere betekenis in schuilt. www.gentinbeeld.gent. www.gentinbeeld.site

Instagram did not return a 200.