Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Eerste steenlegging Heilig Hartkerk en Pastorij-woning.

De renovatie van de Heilig Hartkerk en de pastorij in de Dampoortwijk is volop aan de gang. De sloop- en de funderingswerken zijn achter de rug, de eerste steen werd vandaag gelegd. De vernieuwde Heilig Hartkerk opent de deuren begin 2023, de pastorijwoning eind dit jaar. De Heilig Hartkerk wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor de buurt. Het ontwerp werd vorig jaar al bekendgemaakt. Aan de zijgevels van de kerk komen glazen wanden met ervoor een buitenpasserelle. Op het gelijkvloers binnenin komt een buurtrestaurant met buurtliving en een nieuwe verdieping voor activiteiten. Ook de pastorij krijgt een make-over. Mathias De Clercq, burgemeester De Heilig Hartkerk wordt een bruisende ontmoetingsplaats voor de buurt en organisaties uit de buurt. Bewoners zullen elkaar hier kunnen ontmoeten, of samen iets eten in het buurtrestaurant. Dit wordt het kloppende hart van de Dampoortwijk. www.gentinbeeld.gent www.gentinbeeld.site

Instagram did not return a 200.