Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Artiesten beschilderen tien nutskastjes in Gent.

Tien artiesten beschilderen elk één nutskastje in de buurt van het Industriemuseum. Elk werk is geïnspireerd op stukken uit de museumcollectie. In mei zijn alle werken klaar en wordt een wandelkaart gelanceerd. Alle kunstwerken staan in het teken van licht, elektriciteit en energie, het thema van een van de collecties die het Industriemuseum verzamelt. De tien artiesten zijn Sarah Yu Zeebroek, Toykyo, Gijs Vanhee, Emmeline Geiregat, Bart Spitaels, Jana Vasiljević, Simon Mannaerts, Marion Beeck, Jango Jim en Lindert Steegen. Op donderdag 17 maart starten de eerste artiesten met het beschilderen van nutskastjes rond het Industriemuseum, aan Dok Noord, de Oude Dokken en de Sleepstraat.

Instagram did not return a 200.