Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Uitverkoop NMBS gronden ?

Een belangrijke site aan de Brusselsesteenweg te Gent komt te koop. Een terrein van de NMBS, 13 Ha met vraagprijs van 30 milj €, ligt in de verkoop. Er waren vroeger reeds contacten tussen de Stad Gent en de NMBS, doch de NMBS verkoos het om de site op de openbare immobiliënmarkt te gooien. Verschillende gemeenteraadsleden van de Stad Gent willen hier een belangrijk sociaal knooppunt realiseren, met de Stad als grootste, al dan niet de eigenaar, aandeelhouder. Dit om de sociale functie van dit terrein te maximaliseren. Is dat haalbaar, zijn er middelen voor, is de vraagprijs realistisch of word dit terrein platte business binnen het immobiliën markt. Dat de standpunten verdeeld zijn is duidelijk, maar de druk van de bevolking is niet gering… een boeiend debat op zaterdag 10 juli 2021 te Gentbrugge diende zich dan ook aan.

Instagram did not return a 200.