Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Sint-Jansfeesten, Expo Op Eigen Hout.

Ook ten tijde van Van Eyck werd het Sint-Jansfeest gevierd. Met een vier dagen durend corona-proof festival, van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni, zetten we de traditie verder. Het wordt een heuse ‘best of’ van het Van Eyck-jaar met concerten, expo’s, lezingen, workshops, culinaire festijnen, relaxen in een park dat voor de gelegenheid volledig in middeleeuwse sfeer baadt, … Ook de jongste Van Eyck-fans komen zeker aan hun trekken! Expo op eigen hout aan de Stadshal Gent. Maar liefst 300 schilders reageerden op de open call ‘Op eigen hout’. Ze gingen de uitdaging aan om hun versie van ‘De Rechtvaardige Rechters’, het spoorloze paneel van Het Lam Gods van van Eyck te schilderen. Uit de inzendingen koos een jury dertig panelen, die volgende week worden getoond.

Instagram did not return a 200.