Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Isabelle Heyndrickx schepen van begraafplaatsen.

De stad Gent is op zoek naar peters en meters voor graven van verdienstelijke Gentenaars. Iedereen die dat wil kan peter of meter worden van zo’n graf. Gent telt 18 begraafplaatsen en daar liggen ongeveer 90.000 graven. Een groot deel daarvan wordt niet meer onderhouden omdat ze einde concessie zijn of omdat er geen nabestaanden meer zijn. Momenteel zijn er 40 peters of meters, maar dat mogen er gerust meer zijn, vind de Stad. 9 jaar “Het is gratis en het is de bedoeling dat je het engagement opneemt voor 9 jaar” zegt schepen van Begraafplaatsen Isabelle Heyndrickx (CD&V). “Je doet een aanvraag bij de stad en dan gaan zij na of het gaat om een verdienstelijke Gentenaar.”

Instagram did not return a 200.