Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Kunstenaars – Open Studios’ HISK

Het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) biedt een postgraduaatopleiding in de beelden kunst aan jonge kunstenaars uit binnen en buitenland. Dit houd in: een eigen werkplek en pedagogische begeleiding. zo komen ze in contact met vooraanstaande gastdocenten, kunstenaars, curatoren, critici en wetenschappers. Dit biedt hen een brede basis. Sinds 1997 zijn reeds 283 kunstenaars vanuit 47 verschillende landen aan het HISK afgestudeerd. In het weekend van 18 september tot 21 september 2020 was er een open studio, dit om de gelegenheid te hebben deze studie richting aan een bredere publiek te laten kennis maken. Gent in Beeld ging kijken en praten met een kunstenaar (Dries Boutsen) en de voorzitter van het HISK Prof. Em. Willem Elias.

Instagram did not return a 200.