Gent in Beeld

Nieuws uit Gent en omstreken

Voorstelling toeristische route voor blinden en doven met voelplaten en gebarentaal. 

Voorstelling toeristische route voor blinden en doven met voelplaten en gebarentaal.Dit project is een primeur in toerisme Vlaanderen. De wandeling bouwt verder op de bestaande toegankelijke route, maar biedt nu ook voelplaten aan voor blinden en slechtzienden. Daarop staat bovendien een QR-code om audiodescriptie te activeren, en een link naar filmpjes in Vlaamse Gebarentaal, waardoor de wandeling meteen ook toegankelijk wordt voor doven en slechthorenden. Op je smartphone kan je een beschrijving beluisteren of een filmpje in Vlaamse gebarentaal bekijken. De makers zullen het product trouwens verder ontwikkelen en verfijnen zodat het nog toegankelijker en gebruiksvriendelijke wordt.

Instagram did not return a 200.