Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Sint Salvator krijgt nieuwe naam

Sint-Salvator, deze vrije basisschool bestaat ruim 60 jaar. De school dat ooit opgericht was voor schipperskinderen op de wijk Selestkest. Midden in een bloeiende haven, bruisend van haven activiteiten. Eén van de toenmalige activiteiten waren voornamelijk de fabriek van ACEC, met de sites Vincke, Velghe en Frank Visser. Dit allemaal aan de kleine dok met zijn laad en loskades. Het was een initiatief van het toenmalige zusterklooster, midden deze volkse buurt. Een dynamisch lerarenkorps werken dagdagelijks hard aan de ontwikkeling van de kinderen, een kleurige, begripvolle groep. Moderne tijden met een moderne naam dacht men, dus samen met de leerlingen op zoek naar een passende eigentijdse naam. Een bijpassend lied, nieuwe website, een enthousiast geheel doet de school terug bruisen van creativiteit.
Meer info op hun site: www.dokata.be

Het Dokata-Lied:

Instagram did not return a 200.