Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Week van de friet op bezoek bij Frituur Filip op de Pensmarkt Gent.

Week v/d Friet: De toekomst van onze Vlaamse frietkoten Van 29 november tot 5 december 2021 is het Week van de Friet. De ideale gelegenheid om onze frietkotcultuur extra in de kijker te zetten. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele is zelf een grote fan van de goudgele aardappelstaafjes, het liefst met een kwak mayonaise. Hoe je de beste pak friet serveert, zal de minister zelf mogen ondervinden. Samen met frituuruitbater Filip die achter de dampende frietketels staat. Als erfgoedminister kiest hij uiteraard voor de frituur aan het Groot Vleeshuis in Gent. Enerzijds omdat de Gentse binnenstad heel wat erfgoedparels te bieden heeft, maar anderzijds ook omdat minister Diependaele van onze vele Vlaamse frietkoten een officieel erfgoedthema wil maken, om ze zo veilig te stellen voor de toekomstige generaties.

Instagram did not return a 200.