Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Week van het Gents brengen artiesten spektakel en wandelingen.

Tijdens de Week van het Gents, van 21 november tot en met 5 december 2021, gaat alle aandacht naar het Gents dialect. Steeds minder mensen spreken Gents, maar dat wil niet zeggen dat er geen bijzondere band bestaat tussen het dialect en de stad. Veel mensen, zowel jong als oud, vinden het Gents een smakelijke en kleurrijke taal om zich in uit te drukken. Ze gebruiken het daarom niet als moedertaal of als omgangstaal maar ze koesteren het Gents als een vorm van immaterieel erfgoed. Dit erfgoed borgen is een uitdaging voor de stad, en haar erfgoedcel. Daarom trekt de Week van het Gents de stad in op zoek naar sterkhouders van het dialect. Info op www.stamgent.be voor alle optredens of wandelingen.

Instagram did not return a 200.