Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Circulaire Boekentas

De circulaire boekentas, een boekentas die gemaakt is van gerecycleerd materiaal. Niet zomaar afval, nee van banners die enkele weken hebben dienstgedaan en uit stevig materiaal bestaan, mooie bedrukkingen en functioneel samen gesteld. De Bedenker Adriaan De Bruyne legt ons het principe uit en hoe er is nagedacht over het concept. Een concept betaalbaar voor iedereen. Een concept met de bedoeling om de afvalberg te verkleinen. Dit door die banners die op de afvalberg komen erin te verwerken tot hippe boekentassen, pennenzakje… enz.. Het sociaal tewerkstelling project Weerwerk zet er zijn schouders onder, de directeur, Pieter De Gryse, legt ons uit waarom, het provincie bestuur ondersteunt dit project, de deputé An Vervliet geeft ons mee, hoe belangrijk het is en hoopt op uitbreiding. Het project gaat van start op de basisschool “De Wijze eik”.

Instagram did not return a 200.