Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Een actie om de Klimaatzaak te steunen.

Gentenaar Nic Balthazar is één van de elf bekende Vlamingen die samen het gezicht van de klimaatzaak vormen. België komt zijn internationale klimaatbeloftes niet na. Vzw Klimaatzaak wil dat via de rechtbank veranderen. Om een ambitieus klimaatbeleid af te dwingen, voeren 63157 burgers een rechtszaak tegen de vier bevoegde Belgische overheden. Na een procedureslag van bijna zes jaar verschijnt de Klimaatzaak vanaf 16 maart 2021 eindelijk voor de rechter. Op 14 maart organiseren lokale groepen in Vlaanderen een actie om de Klimaatzaak te steunen. In Gent hebben enkele geëngageerde burgers, milieuorganisaties zoals GMF, XR Gent en LEF zich verenigd voor deze actie in centrum Gent. Exact om 15.15u willen we 100 personen verzamelen, gekleed in het zwart met advocatenbef. De actie is volledig opgevat volgens de huidige federale regels voor betogingen in covid-tijden: max 100 mensen, statisch, min. 1,5m uit elkaar, mondmasker.

Instagram did not return a 200.