Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Hommage Crabbelaer

Op woensdag 9 september 2020 stelde men een nieuw biertje voor. De Hommage van de Crabbelaer. De voorstelling gebeurde in de Hopduvel te Gent. Gent is een nieuw artisanaal bier rijker met de Crabbelaer Hommage, een 100% bio-bier tripel dat werd ontwikkeld en verfijnd tijdens de corona lockdown. Het nieuwe tripel bio-bier positioneert zich als een ‘round beer’ en belooft een absolute smaakbeleving, als een avontuur dat alle zintuigen prikkelt, met ontdekkingen van de eerste slok tot de laatste. Crabbelaer Hommage is voor de initiatiefnemers, bierfirma ‘De 6 Helmen’ (D6H), meteen ook een eerbetoon aan de betreurde Gentse zanger, columnist en schrijver Luc De Vos. Zijn temperament staat immers symbool voor het puur Gentse karakter van het tripel bier waarvan de ingrediënten refereren naar een uitgebalanceerde mix van rebellie (nie neute, nie pleuje), gezelligheid, warmte en samenhorigheid. Veel biobieren halen 95% en hebben soms een ‘flat taste’. Kristof Vanderbist, brouwer van het Crabbelaer-assortiment en ook medevennoot: “Anno 2020 is het een heuse uitdaging om een 100% biobier te brouwen dat ook nog een optimale smaakbeleving heeft. Wij opteren voor 100% bio waarbij ook de hoppen ‘bio’ zijn, én voor een ‘round taste’. Dat staat borg voor een ontdekking van de eerste slok tot de laatste waarbij we alle zintuigen willen prikkelen. We zijn ervan overtuigd de smaakconcurrentie met een non-bio tripel probleemloos te kunnen aangaan.”

Instagram did not return a 200.