Gent in Beeld

Positief nieuws uit Gent en verre omstreken

Sosseteit gaat voor 500 Gentse Mannekes Pies

Gentse sosseteit van de “Gentse Mannekes Pies” staat voor een grote uitdaging: 500 “Gentse Mannnekes Pies” op de kraanlei plaatsen in 2020. Dit is net het jaar dat men de Vlaamse Meesters zal vieren (Van Eyck,…). Ook in die werken kwamen plassende jongetjes voor. Op de kraanlei zullen ze allen tegelijk plassen, zoals de voorzitter (Etienne Vlerick) steeds herhaald: ’totaal onafhankelijk zullen ze plassen zonder begeleiding’. Kunstenaar ‘Enca Caen‘ staat voor een grote uitdaging, maar hij gelooft erin dat ze steevast zullen slagen. Hij vindt dat het Gentse volk een symbool verdienen, een plaatsje tussen de “Manneken Piessen”. Deze 500 plassende Mannekes Piessen, zijn dan ook een unicum in de wereld. Edwin Plasschaert van Gent in Beeld had een gesprek met hen.

De Genste Sossieteit Mannekes Pies Tweelink ontfermd zich niet alleen over het welzijn van de Mannekes Pies Tweelink, maar heeft ook een bier en een bijpassend lied.

Het lied van de Gentse Manneke Pies
Instagram did not return a 200.